Kun ensimmäiset sekunnit ratkaisevat

Ensiapua silmille

Silmävamma voi syntyä monessa eri työtehtävässä. Yleisimpiä silmävammojen aiheuttajia voivat olla mm. räjähtävät akut sekä lipeän, sementin, kalkin, konetiskiaineen, tiettyjen pesuaineiden, ammoniakin, rasvanpoistoaineiden, maalien, pesusoodan ja liiman roiskeet. Myös metallilastut, lika ja pöly on välittömästi huuhdeltava pois, jotta aine ei tartu silmään.

HUOM! Jotta vammaa pystytään hoitamaan nopeasti, tulee silmänhuuhtelupullot olla sijoitettuna sinne, missä on riski silmävammalle.

Cederrothin neutraloivat silmänhuuhtelupullot on helppo sijoittaa siten, että ne ovat aina helposti saatavilla ja käyttövalmiina. Muista merkitä myös kilvin silmänhuuhtelupisteet. Löydät valikoimistamme monia erilaisia silmänhuuhtelutuotteita, joista voit valita oikean tuotteen omaan tarpeeseen.

Miksi on tärkeää aloittaa huuhtelu nopeasti?

Silmän pH-arvo on neutraali. Kun emäksistä tai hapanta kemikaalia joutuu silmään, silmän pH-arvo muuttuu radikaalisti ja jo muutamassa sekunnissa syntyy syöpymisvamma. Emäksiset aineet aiheuttavat suurimman osan syöpymisvammoista.

Emäkset tunkeutuvat syvemmälle silmän kudoksiin ja saattavat aiheuttaa vakavia näkövammoja, jotka ovat usein pysyviä.

Hapot aiheuttavat usein silmän uloimpiin osiin syöpymisvammoja, jotka ovat usein hoidettavissa.

Näin hoidat syöpymävamman:

 1. Aloita huuhtelu nopeasti. Vaikutus on tehokkainta ensimmäisten sekuntien aikana.

 2. Huuhtele runsaalla nestemäärällä. Pidä silmä auki sormillasi huuhtelun aikana.

 3. Huuhtele pitkään, vähintään 15
  minuutin ajan syövyttävälle aineelle altistumisen jälkeen. Käytä useita pulloja huuhtelunestettä ja/tai jatka huuhtelemista lähimmässä silmä- tai käsisuihkussa. Huolehdi myös jatkohuuhtelusta hoitoon hakeutumisen aikana ottamalla mukaan lisäpulloja matkan ajaksi.

Tutustu tarkemmin silmänhuuhteluun. Video näyttää käytännössä, kuinka huuhtelu tapahtuu.

Cederroth Silmänhuuhtelupullon edut:

 • Toimiva muotoilu ja hyvät huuhteluominaisuudet
 • Nopea ja yksinkertainen avata
 • Helposti sijoitettavissa
 • Runsas huuhtelu
 • Pölysuojattu huuhtelukuppi
 • 4,5 vuoden säilyvyysaika
 • Silmänhuuhteluneste on boraattipuskuroitua. Puskurointi toimii kuten iskunvaimennin, jolla on kyky vastustaa pH-muutoksia, kun vahvaa happoa tai emästä joutuu silmään. Neutraloiva huuhteluneste palauttaa silmän luonnollisen pH-arvon nopeammin ja tehokkaammin kuin tavallinen keittosuolaliuos.
 • Cederroth silmänhuuhtelu on turvallinen käyttää, 100% fosfaation.

Löydät tuotteet verkkokaupastamme. Tarkista työpaikkasi silmänhuuhtelupullojen tilanne ja tee tilaus!

✓ Onko työpaikkasi silmänhuuhtelupullot oikeilla paikoillaan?

✓ Onko pullojen päiväykset kunnossa?

✓ Onko kaikissa riskipaikoissa silmänhuuhdepulloja saatavilla?

✓ Onko varapulloja saatavilla?

7400203283_1

SILMÄNHUUHTELUPAKKI

Kompakti pölyltä ja vedeltä suojaava silmänhuuhtelukaappi, jossa on kaksi Cederroth Silmänhuuhtelupulloa. Sopii helposti pieniinkin tiloihin. Läpinäkyvä kansi antaa hyvän näkyvyyden. Pullot avautuvat automaattisesti, kun ne kierretään irti kiinnikkeistä, ja huuhtelu voidaan aloittaa välittömästi. Täydellinen työpaikoille, jotka ovat pölyisiä ja likaisia sekä korkean riskin työpaikoille, joissa tarvitaan paljon pulloja, tai kun tilaa on rajoitetusti.
Tuotekoodi: 7400203283

cederroth 725200

SILMÄNHUUHTELUPULLOT

Kaksi pulloa (500 ml) steriiliä, puskuroitua, säilöntäaineetonta keittosuolaliuosta. Kertakäyttöön.
Säilyvyysaika 4,5 vuotta. Huom. osta pulloille seinäpidike (tuotekoodi: 699074625/1291482) tarvittaessa.
Tuotekoodi: 12725200

7202 teline ja kilpi_pieni

SEINÄTELINE 2 PULLOLLE

Kestävä ja käytännöllinen seinäteline kahdelle Cederrothin 500 ml:n silmänhuuhtelunestepullolle. Seinätelineessä silmänhuuhtelupullot ovat omalla paikallaan ja kaikki tietävät, mistä ne löytyvät. Pullo on lukittuna seinätelineessä ja avautuu automaattisesti, kun se kierretään irti – silmän huuhtelu voidaan aloittaa välittömästi. Mukana jälkivalaiseva ohjekilpi.
Tuotekoodi: 699074625

7200

SEINÄTELINE 1 PULLOLLE

Kestävä ja käytännöllinen seinäteline Cederrothin silmänhuuhtelunestepullolle, 500 ml. Seinätelineessä pullo on omalla paikallaan ja kaikki tietävät, mistä sen löytää. Pullo on lukittuna seinätelineessä ja avautuu automaattisesti, kun se kierretään irti – silmän huuhtelu voidaan aloittaa välittömästi. Mukana jälkivalaiseva ohjekilpi.
Tuotekoodi: 1291482

721500

SILMÄNHUUHTELUASEMA

Asemassa on kaksi 500 ml:n silmänhuuhtelupulloa, jotka avautuvat automaattisesti, kun ne kierretään irti telineestä. Pullon muotoilu mahdollistaa runsaan huuhtelun noin 1,5 minuutin ajan. 4,5 vuoden säilyvyysaika. Puskuroitu huuhteluneste lisää mahdollisuuksia pelastaa silmät. Mukana myös Salvequick laastariautomaatti, joka sisältää 40 kangaslaastaria ja 45 muovilaastaria, silmänhuuhteluohjeen sekä laastariautomaatin avaimen.
Tuotekoodi: 12720900

cederroths 7221

TASKUKOKOINEN SILMÄNHUUHTELUPULLO

Henkilökohtainen silmänhuuhtelupullo, 235 ml neutraloiva silmänhuuhteluneste, taskukoossa. Helppo pitää mukana taskussa tai vyökotelossa. Nopeasti saatavilla onnettomuuden sattuessa. Pieni helppokäyttöinen pullo ergonomisella huuhtelukupilla, joka on helppo ja nopea avata.
Avataan yhdellä kädenliikkeellä. Kierrä ja pullo aukeaa. Vyökotelon koodi: 91579.
Tuotekoodi: 1291555

720300

VYÖKOTELO TASKUKOKOISELLE PULLOLLE

Nylonista valmistettu vyökotelo. Taskukokoinen Cederroth silmänhuuhtelupullo voidaan pitää aina kätevästi mukana. Taskukokoinen silmänhuuhtelupullo on ostettava erikseen.
Tuotekoodi: 91543

cederroth 190400

SEINÄTELINE SILMÄNHUUHTELUPAKILLE

Metallinen seinäteline silmänhuuhtelupakille. Tuotteen mitat: L 9 x K 12,5 x S 21,5 cm.
Tuotekoodi: 91579

Cederroth 1740

JÄLKIVALAISEVA OPASTEKILPI

Kaksipuolinen, kovamuovista valmistettu jälkivalaiseva kilpi. Latautuu päivänvalossa tai keinovalossa ja hehkuu pimeässä.
Tuotekoodi: 99756106.