Hengityssuojaimen valinta

Kun kaikki muu on tehty vaarallisten altistustasojen vähentämiseksi, hengityssuojain on viimeinen mutta tärkeä toimenpide, jolla estetään ilman epäpuhtauksien pääsy kehoon hengitysteiden kautta. Kokosimme oppaan Sundströmin puolinaamarista. Tutustu olisiko se juuri sinun työpaikallesi sopiva suojain. Saat apua myös myyjiltämme.

HUOMIOI SEURAAVAT SEIKAT, KUN VALITSET SOPIVAA SUOJAINTA:

TUNNISTAMINEN - Miltä terveydelle haitallisilta kaasuilta, höyryiltä, pölyltä, savulta tai aerosoleilta meidän on
suojauduttava? Tee työpaikkamittaus ja tarkista vaarallisten aineiden pitoisuudet.

RISKIEN ARVIOINTI - Onko happea riittävästi koko altistusjakson ajan? Millaisia terveysvaikutuksia aineilla on?
Onko aineilla hygieenisiä raja-arvoja? Onko muita riskejä, esim. roiskeiden, kipinöinnin tai räjähdysalttiiden seosten
vaaraa?

HENGITYSSUOJAIMEN VALINTA - Puolinaamari, kokonaamari, puhaltimella varustettu tai paineilmakäyttöinen
hengityssuojain.

KOULUTUS Sovittaminen, toiminnan valvonta, pukeminen, säilytys ja kunnossapito. Puhdistuskäytännöt,
suodatinten ja kuluvien osien vaihtaminen

Puolinaamarit

Puolinaamarit ovat suodattimella varustettuja suojaimia. Näissä ympäröivä ilma kulkee epäpuhtaudet poistavan suodattimen läpi. Tätä suojainta voidaan käyttää, kun ilmassa on riittävästi happea ja tiedetään, mitä epäpuhtauksia ilmasta voidaan suodattaa. Epäpuhtaudella on oltava selkeät varoittavat ominaisuudet, jotka ilmenevät haistamalla tai maistamalla, kun pitoisuudet jäävät alle voimassaolevien raja-arvojen.

Suodattimella varustettuja suojaimia ei saa käyttää, jos epäpuhtauksien pitoisuudet ovat välittömän vaarallisia hengelle ja terveydelle!

Suodattimen valinta

Kun epäpuhtaudet ovat kaasumuodossa, käytetään sopivaa kaasusuodatinta, jonka sisältämä hiili absorboi kaasua. Suodattimen täyttyessä kaasua pääsee vähitellen läpi.
Siksi on tärkeää suunnitella suodattimen vaihtokäytäntö.

Pölyn, savun ja sumun kaltaiset hiukkaset kerääntyvät hiukkassuodattimeen. Tukkeutumisasteen noustessa hengitysvastus kasvaa, ja jos suodatin on vaurioitunut tai hengittämisestä tulee raskasta, suodatin on vaihdettava.

Jos epäpuhtauksia esiintyy sekä hiukkas- että kaasumuodossa, käytetään yhdistelmäsuodatinta.

Sundströmin suodatinopas auttaa sinua löytämään oikean suodattimen.

Tutustu tarkemmin Sundström puolinaamarin käyttöön

Tutustu tarkemmin Sundström SR 100 -puolinaamariin

SR 100 puolinaamari

SR 100 -puolinaamaria valmistetaan silikonista kolmessa koossa; S/M, M/L ja L/XL. Naamarissa on kaksi uloshengitysventtiiliä, joten uloshengitysvastus on matala.

Venttiilin osioidut suojukset suojaavat uloshengityskalvoa tehokkaasti pölyltä ja maalisumulta.

Naamarin rungon materiaali ja väripigmentti ovat FDA- ja BGA-hyväksyttyjä elintarvikkeille, mikä minimoi kosketusallergiariskin.

Maskin helposti säädettävät joustavat päänauhojen hihnat ovat muotoiltu V-muotoiseksi silmukaksi, ja niissä on suuri päälakilevy, joka varmistaa käyttömukavuuden ja hyvän istuvuuden.

Naamareita käytetään joko suodatuslaitteena, kun siihen kiinnitetään Sundströmin suodatinvalikoimaan kuuluva suodatin, tai hengityslaitteena, kun siihen kiinnitetään jatkuvavirtauksinen SR 307 -paineilmalaite, joka on kytketty paineilmalähteeseen. Mukana on pidike esisuodattimelle.

Puolinaamari vai kertakäyttönaamari?

 1. Sundströmin naamari on tiiviimpi ja se minimoi vuodon naamarin ja kasvojen välistä.

 2. Tehokkaampi hiukkassuodatin, SR 510 P3 R, kerää kaikki hiukkaset, kuten pölyn, savun ja aerosolit, ja sen enimmäisvuotomäärä on 0,003%. FFP1-, FFP2- ja FFP3-kertakäyttönaamareiden vuotomäärä on luokituksesta riippuen 20–1 %.

 3. Sundströmin puolinaamarissa on yksi maailman pienimmistä sisäänhengitysvastuksista, mikä tekee siitä erittäin mukavan.

 4. Helppo puhdistaa ja vähän vaihdettavia osia, joten naamaria voi käyttää useita vuosia. Se on taloudellista sekä ympäristöystävällistä. Kertakäyttönaamarit ovat juuri nimensä mukaisia – niitä käytetään kerran, minkä jälkeen ne hävitetään.

 5. Voidaan käyttää pelkän hiukkassuodattimen kanssa pölyiseen työhön tai pelkän kaasusuodattimen kanssa, kun työhön liittyy altistusta kaasuille ja höyryille. Jos työpaikalla esiintyy sekä hiukkasia että kaasua, suodattimet voidaan yhdistää.

Löydät tuotteet verkkokaupastamme.

premiumpack

PUOLINAAMARIPAKKAUS

Sundström Premium pack sisältää seuraavat osat:

 • SR 100 -puolinaamari M/L, joka istuu erinomaisesti ja suojaa tehokkaasti sekä takaa erinomaisen hengitysmukavuuden vaativimmissakin käyttöoloissa.
 • SR 510 P3 R -hiukkassuodatin
 • SR 217 A1 -kaasusuodatin
 • esisuodatin
 • esisuodattimen pidike
 • puhdistusliina
 • käyttöohje
 • Pakattu pölytiiviiseen säilytyslaatikkoon.
  Tuotekoodi: 12050002.

pandemic erä

PUOLINAAMARIPAKKAUS

Sundström Pandemic Flu Kit sisältää seuraavat osat:
 • SR 100 puolinaamari M/L , joka istuu erinomaisesti ja suojaa tehokkaasti sekä takaa erinomaisen hengitysmukavuuden vaativimmissakin käyttöoloissa.
 • SR 510 P3 -hiukkassuodatin
 • SR 221 esisuodatin 5 kpl
 • esisuodattimen pidike
 • puhdistusliina
 • käyttöohje
 • Pakattu pölytiiviiseen säilytyslaatikkoon.
  Tuotekoodi: 12050004.
sr510

KAASUSUODATIN

Sundström SR 510 P3 R on kaikenlaisilta hiukkasilta suojaava mekaaninen hiukkassuodatin, jossa on poikkeuksellisen pieni hengitysvastus.
 • Sundströmin puolinaamareiden, kokonaamareiden ja SR 500-/SR 500 EX-/SR 700 -puhaltimen kanssa.
 • voidaan helposti yhdistää Sundströmin suodatinmalliston kaasusuodattimiin, jolloin saadaan suojaus myös kaasuilta ja höyryiltä
 • Käytettävä SR 221 -esisuodattimen kanssa, joka pidentää hiukkassuodattimen käyttöikää
 • Suodatin on tarkoitettu käytettäväksi pidempään kuin yhden työvuoron ajan.
  Tuotekoodi: 12021312.
sr297

KAASUSUODATIN

Sundström SR 297 ABEK1 on kaasuilta ja höyryiltä suojaava suodatin, jossa on optimoitu imeytyminen.
 • suunniteltu käytettäväksi Sundströmin puoli- ja kokonaamareiden kanssa.
 • Tyyppi A suojaa orgaanisilta kaasuilta ja höyryiltä, kuten liuottimilta, joiden kiehumispiste > +65 °C. Tyyppi B suojaa epäorgaanisilta kaasuilta ja höyryiltä. Tyyppi E suojaa happamilta kaasuilta ja höyryiltä. Tyyppi K suojaa ammoniakilta ja tietyiltä amiineilta. (ks. tarkemmat tiedot verkkokaupastamme).
 • Kaasusuodatin voidaan yhdistää helposti SR 510 P3 R -hiukkassuodattimeen, jolloin saadaan suojaus myös aerosoleilta (hiukkaset)
  Tuotekoodi: 40118.
sr218

KAASUSUODATIN

Sundström SR 218-3 A2 on kaasuilta ja höyryiltä suojaava suodatin, jossa on optimoitu imeytyminen.
 • suunniteltu käytettäväksi Sundströmin puoli- ja kokonaamareiden kanssa.
 • Suodattimen ovat tyyppiä A ja suojaavat orgaanisilta kaasuilta ja höyryiltä, kuten liuottimilta, joiden kiehumispiste > +65 °C.
 • Kaasusuodatin voidaan yhdistää helposti SR 510 P3 R -hiukkassuodattimeen, jolloin saadaan suojaus myös aerosoleilta (hiukkaset).
  Tuotekoodi: 40112.
sr221

ESISUODATIN

Sundström SR 221 esisuodatin suojaa hiukkasuodatinta ennenaikaiselta tukkeutumiselta. Samalla se pidentää yhdistelmäsuodattimen käyttöikää. Esisuodatin asennetaan esisuodatinpidikkeeseen ja napsautetaan sitten hiukkas- tai yhdistelmäsuodattimeen.
Tuotekoodi: 12020312.