Haavanhoito huolella kuntoon!

Kunnolliset suojavarusteet, kuten viiltosuojakäsineet, työvaatteet ja -jalkineet, ehkäisevät parhaiten työpaikoilla sattuvia haavereita, mutta valitettavasti vahinkoja sattuu silti. Haavat ovat yksi yleisimmistä vahingoista.

Kokosimme Cederrothin avustuksella oppaan haavanhoitoon. Tutustu ohjeisiin, jotta osaat hoitaa haavoja oikein ja välttää infektiot.

 

1. Haavan puhdistus

 • Poista haavaan joutunut hiekka, multa, lasinsirut ja muut aineet. 
 • Pese haavaa ympäröivä iho puhtaaksi miedolla nestesaippulla, vedellä tai haavapyyhkeellä (ihosta tai ympäristöstä peräisin olevat bakteerit voivat aiheuttaa infektion).
 • Pyyhi haavaa ympäröivä iho puhtaalla haavataitoksella tai kuituliinalla
 • HUOM! Älä puhdista suuria ja/tai erittäin likaisia haavoja-, purema- tai palohaavoja itse. Aseta haavan päälle suojaava verenvuotoa hillitsevä ensiapuside ja kuljeta potilas lähimpään terveyskeskukseen tai sairaalaan hoidettavaksi.

2. Viiltohaavat

Pienet viiltohaavat:

 • Huuhtele ja puhdista haava
 • Paina reunat kiinni toisiinsa
 • Pidä haava-aluetta koholla
 • tyrehdytä vuoto haavataitoksella tai puhtaalla kuituliinalla
 • yhdistä haavapinnat kiinnittämällä laastari yhdelle puolelle ja vetämällä se haavan yli.
Syvät viiltohaavat:

 • Jos haava on syvä (ja erityisesti jos se on kädessä), hakeudu hoitoon. Syvä viiltohaava on ommeltava kuuden tunnin kuluessa.
 • Jos haava on kädessä tai sormessa nivelen tai jänteen lähellä, on tärkeää tarkistaa, liikkuvatko kaikkien sormien nivelet. Jos nivelien liikuttaminen aiheuttaa voimakasta kipua tai jos niitä ei voi liikuttaa, hakeudu hoitoon.

3. Suuret vuotavat haavat

 • Suihkuava tai sykkivä verenvuoto ilmaisee, että suuri valtimo on vaurioitunut.
 • Aseta potilas makaavaan asentoon. Nosta vahingoittunut ruumiinosa ylös ja pidä sitä korkealla.
 • Pysäytä verenvuoto asettamalla haavan päälle paineside: iso ensiapuside tai napakaksi rullatut haavataitokset ja kiinnitä ne elastisella joustositeellä, mutta ei liian tiukkaan.
 • Jos verenvuoto jatkuu, paina sidettä kädellä.
 • On tärkeää tyrehdyttää verenvuoto ja kuljettaa potilas nopeasti terveyskeskukseen tai sairaalaan. Soita hätänumeroon 112.

4. Haavojen paraneminen

Nykyään tiedetään, että haavat paranevat nopeammin kosteina kuin kuivina ja ilmavina. Kosteassa ihoon muodostuu uusia soluja nopeammin ja näin ollen haava paranee nopeammin. Samalla myös arpien ja muodostuminen ja infektioiden riski vähenee.

Muista kuitenkin, ettei tulehtunutta haavaa saa koskaan peittää tiiviillä laastarilla!

Valikoimissamme on kattavasti tuotteita haavanhoitoon. Kartoita työpaikkasi tarpeet ja tilaa tarvittavat tuotteet verkkokaupastamme tai käy myymälässä.
12390104
HAAVANHOITOAUTOMAATTI

Cederroth 51011006. Haavanhoitoautomaatissa on kätevästi kaikki mitä tarvitset pienten haavojen hoitoon.  Pakkaukset ovat lukitussa automaatissa, tuotteet käyttövalmiina ja helposti otettavissa lialta ja kosteudelta suojaavan kannen alla. Helppo ja kätevä ratkaisu ensiapuasemien täydentäjänä työpisteissä, joissa laastareiden tarve on ilmeinen.
Tuotekoodi: 12390104

Katso video haavanhoitoautomaatin tuotteista sekä niiden käytöstä.

91567
LAASTARIAUTOMAATTI

Cederroth 490700. Kätevässä automaattissa, laastarit vedetään alaspäin. Näin vältetään muiden laastareiden likaantuminen tai kastuminen. Salvequick laastariautomaatti eri laastarivaihtoehtoineen on helppokäyttöinenratkaisu työpaikalle. Laastarit ovat aina saatavilla ja käyttövalmiina. Tuotekoodi: 91567

Katso video laastariautomaatin tuotteista sekä niiden käytöstä.

7400002869
ENSIAPUASEMA

Cederroth 51011026. Uudistettu ensiapuasema. Sisältää enemmän tuotteita pienten haavojen hoitoon, jotka aiheuttavat suurimman osan vammoista työpaikalla. Entistä paremmin varusteltu - nyt integroidulla Soft -laastariannostelijalla. Mukana Cederroth Soft -laastari beigenvärisenä. Katso tarkempi sisältö täältä.

Tuotekoodi: 7400002869

51011010_rulla
SOFT-LAASTARI SININEN

Cederroth 51011010. 
Soft-laastari sininen 6cm x 4,5 m toimii sekä laastarina että siteenä. Muotoiltavissa sormeen, käteen tai varpaaseen sopivaksi. Soveltuu kaikenlaisiin pieniin haavoihin riippumatta lämmöstä, kylmästä tai kosteudesta ja pysyy paikoillaan jopa vedessä.
Tuotekoodi: 12390106

Katso video soft-laastareiden käytöstä.

7400002936_1
SOFT-LAASTARI BEIGE

Cederroth 51011019.  Soft-laastari beige 6cm x 2m on itsekiinnittyvä liimaton laastari, joten se ei tartu ihoon tai ihokarvoihin. Katkaise rullasta tarvittava määrä laastaria ja kiedo ja muotoile tiiviisti haavan ympärille.  Suositellaan puhtaampiin ympäristöihin tai kun halutaan huomaamaton väri. Cederroth Soft- laastari on ihanteellinen nopeaan ja helppoon haavojen hoitoon, kun tarvitaan joustavaa ratkaisua.  Täyttöpakkaus Cederroth ensiapuasemaan. Lateksiton.
Tuotekoodi: 7400002936

Katso video soft-laastareista